A Travellerspoint blog

Å være norsk i Sydney

sunny 29 °C

Etter å ha vært i outbacken i 7-8 uker var det en brå overgang å lande i Sydney. Fra å ofte være eneste menneske i mils omkrets, havnet jeg midt i maurtua 22. desember, midt i julestria. Det var så mange mennesker på fortauet, at du nesten ble skubba ut i gata når du venta på grønn mann. Glad jeg ikke skulle handle julegaver i det kaoset der.

Julaften i sjømannskirka

Trangt var det også i sjømannskirka, der jeg feiret jul i lag med 80-90 andre nordmenn. Vi ble hilst velkommen med gløgg og pepperkaker. (Og her kommer en liten digresjon. Kona på sauegården var fra nederland, og hun hadde bakt noe som ligner på pepperkaker til jul. Det smakte nesten likt, bare at de var myke, og tre ganger så tykk. Spekulas het det.)

Etter velkomsten var det gudstjeneste med kirkeklokker og orgelmusikk på iPod, og et gjenstridig stearinlys i julekransen. Så det ble bare tent tre lys.

Julaften_S..ney_002.jpg
Foto: Sjømannskirken

Til middag fikk vi svineribbe og pinnekjøtt med alt som hører til, og til dessert var det multekrem og riskrem. Takk for maten talen var skrevet på en papirremse som gikk rundt bordet. Alle skulle lese høyt og gjøre det som stod der. Så det ble en kakofoni av stemmer, siden alle var på forskjellig punkt i talen.

australia_027.jpg

engel.jpg
En engel kom med julegaver til de små. Foto: Sjømannskirken.

Etter kaffe og kaker ble kvelden avsluttet med gang rundt juletreet.

juletregang.jpg
Foto: Sjømannskirken

Norsk mat

Sjømannskirka har også en butikk der du kan få kjøpt norsk mat som er umulig å få tak i på annen måte. I vareutvalget er bl.a majones, kaviar, brunost, tyttebærsyltetøy, knekkebrød, norsk sjokolade m.m. Kirka har hatt en runde med det australske byråkratiet, som må godkjenne all mat som blir importert. De er utrolig strenge med det her nede.

Så jeg har vært et par turer til kirka for å handle mat og snop. Og for å få servert vafler, som er varemerket deres. Hin dagen hadde jeg joikakaker til middag, og jeg har også lagd blomkålsuppe. I dag var jeg på Ikea og fikk kjøpt meg kjøttboller som jeg skal ha til middag en av de nærmeste dagene.

joikakaker.jpg
Resultat av besøk i sjømannskirken

Norsk ost derimot er ikke så vanskelig å få tak i. Coles, ene supermarkedkjeden her nede, har Jarlsberg made in Oslo i asortementet.

ost.jpg

Ut på tur igjen

Det gjelder å spise norsk mat mens jeg har sjansen i Sydney, for nå bærer det ut på tur igjen. 1 uke surfekurs, 5 uker New Zealand og 10 dager på Fiji før jeg kommer tilbake til Australia igjen.

Posted by vegar 23:38 Archived in Australia Tagged backpacking

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint